ZUURKASTEN OM TE VOLDOEN AAN VERSCHILLENDE VEILIGHEIDSDOELSTELLINGEN

Zuurkasten zijn onmisbaar bij laboratoriumwerk. Personeel en werkmaterialen worden beschermd tegen verontreiniging en potentieel gevaarlijke gassen, stof en aerosolen omdat de lucht op een geïsoleerde manier uit de ruimte wordt verwijderd. Ze voeren een breed scala aan beschermende taken uit, waarbij de veiligheid van de mensen die in de ruimte werken altijd de hoogste prioriteit heeft. Volgens EN 14175 moeten gecertificeerde zuurkasten voldoen aan drie veiligheidsdoelstellingen:

1. Insluiting: gassen, dampen en stof mogen niet in gevaarlijke concentraties vanuit de zuurkast het laboratorium binnenkomen

2. Spoelen: er mag zich geen explosieve atmosfeer vormen in de zuurkast

3. Spat- en splinterbescherming: laboratoriumpersoneel mag geen letsel oplopen door rondvliegende onderdelen of spatten

Naleving van bovenstaande punten wordt gewaarborgd door de vormgeving van de zuurkasten en diverse bedieningsmogelijkheden. Met individuele oplossingen van TROX kan direct en volledig rekening worden gehouden met individuele eisen aan het ventilatieregelsysteem, bijvoorbeeld vanwege bouwkundige of operationele omstandigheden. Onze zuurkastcontrolesystemen zijn gecertificeerd en voldoen te allen tijde aan bovenstaande beveiligingsdoelen.

Naar je persoonlijk advies! 

TALRIJKE BEDIENINGSOPTIES VOOR INDIVIDUELE VEREISTEN

Bij de bedieningsmogelijkheden van zuurkasten wordt veelal onderscheid gemaakt tussen standaard/laboratoriumbedrijf en speciale bedrijfsmodi.

Standaard/laboratoriumbedrijf ondersteunt verschillende besturingsconcepten die worden geregistreerd en vervolgens worden uitgevoerd via acquisitiesystemen zoals sensoren. De luchthoeveelheden worden ofwel via getrapte waarden of de betreffende bedrijfssituatie ingesteld, zoals hieronder weergegeven.

Speciale bedrijfsmodi in het laboratorium zijn bijvoorbeeld:

  • Verhoogde of verminderde werking
  • Uitschakelmodi voor systeemuitschakeling
  • OPEN-modus van de controllers

Deze afzonderlijke bedrijfsmodi kunnen afhankelijk van de situatie als standaardbedrijf worden geactiveerd.

VERSCHILLENDE CONCEPTEN VOOR CONSTANT VOLUME DEBIETREGELING (CAV)

De eenvoudigste variant van de luchthoeveelheidsinstelling is de regeling door middel van een vaste waarde. Door de constante luchthoeveelheid is geen aparte sensor nodig. Kanaaldrukschommelingen door toevoer- en afvoerluchtstromen of ruimtelekken worden door de besturingssystemen snel en nauwkeurig gedetecteerd en direct gecompenseerd.

Voor zuurkasten waarbij de vleugelstand de luchtstromen beïnvloedt, kunnen stapsgewijs verschillende luchthoeveelheden worden ingesteld. Het regelsysteem kan worden ingesteld op twee of drie stappen van het schuifraam, sensoren of schakelcontacten bepalen vervolgens verschillende luchthoeveelheden.

VARIABELE AANPASSING VAN HET VOLUMEDEBIET VOLGENS DE BEDRIJFSSITUATIE

De meest efficiënte en energiebesparende manier om de luchtvolumestroom aan te passen is door middel van een volledig variabele regeling. Hier worden vleugelpositiesensoren of gezichtssnelheidsopnemers gebruikt om de positie van de vleugel en/of de werkelijke instroomsnelheid van lucht te meten. Bestaande luchthoeveelheden worden dan effectief geregeld.

HIER KUNT U BEDIENINGSDIAGRAMMEN ZIEN MET VERSCHILLENDE BEDIENINGSSTRATEGIEN:

SASH AFSTANDSENSOR MET LINEAIRE BESTURINGSSTRATEGIE



 Volume flow rate

 Face velocity


De meting via een vleugelpositiesensor registreert de exacte openingshoogte. De volumestromen worden vervolgens geregeld via een lineaire, traploze verhoging of verlaging die zich aanpast aan de openingshoogte. Het minimale en maximale luchtvolume dat wordt geregeld, wordt begrensd door twee vaste waarden. Vleugelafstandssensoren zijn het meest geschikt voor zuurkasten met verticaal openende vleugel, ruimtes met hoge luchtstroomsnelheden/turbulenties of ruimtes met drukgeregelde verlaagde plafonds.

SASH-POSITIESENSOR MET VEILIGHEIDSGEOPTIMALISEERDE BESTURINGSSTRATEGIE


 Volume flow rate

  Face velocity


Het EASYLAB-systeem met vleugelpositiesensor heeft ook een op veiligheid geoptimaliseerde regelstrategie. De regelaar gebruikt de informatie van de vleugelpositiesensor en de openingsbreedte van de zuurkast om een theoretische instroomsnelheid te berekenen. De volumestroomregelaar regelt vervolgens een berekende aanstroomsnelheid, geprogrammeerd in het systeem, binnen bepaalde volumestroomlimieten.

GEZICHTSSNELHEIDS TRANSDUCER




 Volume flow rate

  Face velocity



Nog preciezer is de besturing via een gezichtssnelheidstransducer, die elke mogelijke lekkage in de zuurkast detecteert. De sensor meet de werkelijke instroomsnelheid van alle openingen en regelt deze volgens geparametreerde specificaties binnen de debietgrenzen. Gezichtssnelheidsopnemers worden bij voorkeur gebruikt voor zuurkasten met verticale en horizontale vleugels. Bovendien detecteren de sensoren thermische belastingen in de zuurkast, zodat de luchthoeveelheid kan worden verhoogd om de warmte veilig af te voeren.


DUIDELIJKE BEDIENINGSORGANEN VOOR INTUÏTIEVE BEDIENING

De bediening van zuurkasten en de besturing moet zo intuïtief en eenvoudig mogelijk zijn. Deze omvatten optische en akoestische signalen bij fouten of afwijkingen, eenvoudig wisselen tussen bedrijfsmodi en bediening van de frontvleugels. Onze bedieningselementen vormen een belangrijk onderdeel van het totale bedieningsconcept en zijn gecertificeerd volgens EN 14175.

Meer comfort voor alle betrokkenen: in de geest van de fabrikanten van laboratoriummeubels bevatten onze bedieningselementen een activeringsmogelijkheid voor de binnenverlichting van de zuurkast, een service-intervalweergave en de mogelijkheid om een ​​automatisch schuifraam aan te sturen.

Gebruikers profiteren van het adaptieve en duurzame ontwerp van de elementen - functies die voor een specifiek project niet gewenst zijn, worden eenvoudigweg verborgen. Hierdoor behoren folieaanpassingen of het vervangen van de besturing bij wijziging in gebruik tot het verleden.

Het geïntegreerde ECO-display ondersteunt u bij uw inspanningen voor meer energie-efficiëntie en duurzaamheid. Zodra een optimalisatie van het gebruik mogelijk is, wordt de betreffende maatregel aan de gebruiker gesignaleerd. Dit is niet alleen handig, maar bespaart ook energie en hulpbronnen.

Bovendien hebben de bedieningspanelen een geïntegreerde serviceaansluiting, zodat de EASYLAB-controllers efficiënt in bedrijf kunnen worden genomen en onderhouden

ATEX-GECERTIFICEERDE LUCHTHOEVEELHEIDSREGELAAR EN MONITORING VOOR ZUURKASTEN

Bepaalde ruimtes in het laboratorium en de algemene omgang met explosieve stoffen vereisen componenten die zijn gecertificeerd volgens ATEX. In de laboratoriumruimte wordt deze explosiebeveiliging gerealiseerd door constante luchthoeveelheden te regelen.

Met onze TVR-ex-controller bieden wij u een ATEX-gecertificeerde oplossing voor deze speciale vereisten. Neem in een vroeg stadium contact met ons op! Wij bespreken met u hoeveel explosiebeveiliging in uw individuele situatie nodig is en ondersteunen u graag bij het ontwerp en de maatvoering van uw explosieveilige ruimtes.

Naar de ATEX luchthoeveelheidsregelaars 

GESCHIKTE PRODUCTEN VOOR UW ZUURKAST

EASYLAB TCU3

EASYLAB regelaar voor hoge regeltechnische eisen

EASYLAB TCU3

EASYLAB regelaar voor hoge regeltechnische eisen
EASYLAB TCU3

TVLK

Optimaal toepasbaar in laboratoria en bij zuurkasten

TVLK

Optimaal toepasbaar in laboratoria en bij zuurkasten
TVLK

TVR-Ex

Voor regeling van variabele luchthoeveelheden in ruimten met explosiegevaar volgens ATEX

TVR-Ex

Voor regeling van variabele luchthoeveelheden in ruimten met explosiegevaar volgens ATEX
TVR-Ex

UW CONTACTPERSOON VOOR ADVIES EN PROJECTONTWIKKELING

IK HELP U GRAAG,

Wij helpen u graag bij de individuele planning en implementatie van luchtdistributiestrategieën voor uw laboratoria.

Regel nu je vrijblijvende adviesgesprek!

Uw contactpersoon: Jeroen Dewaele (Business Development Systems & Service)

E-Mail: jeroen.dewaele@troxgroup.com

Mobiel: +32 (0)2 300 76 62

production {"X-Frame-Options"=>"SAMEORIGIN", "X-XSS-Protection"=>"1; mode=block", "X-Content-Type-Options"=>"nosniff", "X-Download-Options"=>"noopen", "X-Permitted-Cross-Domain-Policies"=>"none", "Referrer-Policy"=>"strict-origin-when-cross-origin", "Strict-Transport-Security"=>"max-age=31536000; includeSubDomains", "Content-Type"=>"text/html; charset=utf-8"}

Deel deze pagina

Beveel deze pagina aan

U kunt deze pagina delen door de link te delen.

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Contact

Bedankt voor uw bericht!

Uw aanbeveling is verzonden naar de ontvanger.

Contact

Wij zijn er om u te helpen.

Wilt u het onderwerp van uw aanvraag en uw contactgegevens specificeren a.u.b.
Tel.: +32 (0) 2/522 07 80

Attachment (max. 10MB)

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Contact

Bedankt voor uw bericht!

Uw aanvraag is door ons ontvangen en wordt behandeld.
Onze afdeling voor service-aanvragen zal op korte termijn contact met u opnemen.
Voor algemene vragen over producten en diensten kunt u ons ook bereiken op:
Tel.: +32 (0) 2/522 07 80

Contact

Wij zijn er om u te helpen.

Wilt u het onderwerp van uw aanvraag en uw contactgegevens specificeren a.u.b.
Tel.: +32 (0) 2/522 07 80

Attachment (max. 10MB)

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Contact

Bedankt voor uw bericht!

Uw aanvraag is door ons ontvangen en wordt behandeld.
Onze afdeling voor service-aanvragen zal op korte termijn contact met u opnemen.
Voor algemene vragen over producten en diensten kunt u ons ook bereiken op:
Tel.: +32 (0) 2/522 07 80